Kemisk peeling är ett samlingsnamn för olika behandlingar där aktiva ämnen läggs på huden för hudföryngring och hudförbättring. Med kemisk peeling simuleras huden till en hälsosam balans med ökad cellförnyelse och fuktbalans. Kemisk peeling är det enda sättet att behandla huden på djupare plan än vad en kräm kan penetrera. Utvecklingen har gått framåt inom kemisk peeling och man har idag vetenskapliga kunskaper om vilka ämnen som bör användas och deras effekter.

Vi träffas alltid för en kostnadsfri konsultation innan behandling för att prata om dina tankar och önskemål. Därefter lägger vi tillsammans upp en behandlingsplan som passar dig. Välkommen att boka din tid!

MILDA PEELINGAR

Glycolic mask från mene&moy, en aha-syrapeel med 25% glykolsyra för allmän uppfräschning av huden. Djuprenande, föryngrande, motverkar acne, tar bort små fina ytliga rynkor och minskar porer samt ger huden spänst och lyster.

Milk peel från Dermaceutic, en kemisk peel med 50% glykolsyra, 10% mjölksyra och 4% salicylsyra. Motverkar fina linjer, nedsatt elasticitet, acne. Ger pigmentutjämning, normalisering av talgproduktionen. Även som kemisk peeling för föryngring av kroppen.

PIGMENTBLEKANDE KEMISK PEELING

Melasma och andra hormonella pigmentfläckar bör behandlas med kemisk peeling, eftersom IPL och laser kan förvärra melasma istället. Vid peelbehandlingen gör man huden mottaglig genom aha-syror och använder pigmentreglerande ämnen som phyticsyra och kojicsyra för att både bleka ner pigmentfläckarna och för att stabilisera pigmentbildningen i pigmentcellerna så att man förebygger framtida pigmentfläckar.

Spot peel från Dermaceutic, en starkare pigmentreglerande kemisk peeling för hyperpigmentering, melasma, post-inflammatorisk pigmentering och andra pigmentfläckar. Först Milk peel och sedan en pigmentblekande Spot cream innehållande mandelicsyra, idebenone, emblica, retinol och salicylsyra.

STARK KEMISK PEELING

Cosmopeel från Dermaceutic, en kemisk peel med 15 eller 18% TCA. Serie om 4 peeler för påtaglig hudföryngring. Även för hals och decolletage. För åldrad eller solskadad hud. Smårynkor slätas ut, hudens textur förfinas, pigmentojämnheter tas bort och man stimulerar kollagenbildning.

Acnebehandling

1195 kr

Milkpeel

Hudföryngring

2195 kr

Cosmopeel, TCA

Pigmentfläckar

3395 kr

Mela peel

X