TATUERINGSBORTTAGNING – HELIOS II NEODYN YAG LASER

Känner du att det är dags att göra sig av med en gammal och oönskad tatuering? Kalmar hudvårdsklinik erbjuder dig en trygg och professionell behandling med en medicinskt godkänd laser.

Behandlingen går ut på att man med laserns hjälp skjuter sönder det pigment som placerats i läderhuden. Därefter gör sig kroppen av med pigmentet både genom att avtappas samt genom via kroppens egna utrensningssystem.

Resultatet av behandlingen kan komma variera från person till person då tatueringens djup, färg, ålder och placering är individuellt. De flesta tatueringar går att behandla med framgång och det är tatueringens egenskaper som avgör hur många behandlingar som krävs och hur slutresultatet kommer bli.

Färg – olika färger är olika lätt att lasra bort. Ju färre färger som använts desto lättare är det. Mörkare färger är de som lättast absorberar ljusenergin och ljusa färger behöver fler behandlingar. Neonfärger och metallfärger kan ej behandlas.

Djup – tatueringens djup avgör hur lätt den är att lasra bort. Ju ytligare desto lättare.

Ålder – Äldre tatueringar som börjat blekna är enklare att behandla än de som är färska.

För att ta bort en tatuering behövs det först göras ett undersökningsbesök. Därefter genomförs 6 – 12 behandlingar om 40 minuter vardera med 6-8 veckors mellanrum. I visa fall används en annan behandlingsplan men generellt sätt gäller den ovan nämnda.

Vid borttagning av en tatuering behöver man tålamod. Det tar tid och det är precis det som behövs för att resultatet skall bli tydligt. Det går aldrig förutspå hur resultatet kommer de ut och man får vara beredd på att det kan komma synas en blek skugga av tatueringen när behandlingsperioden är klar. Som bäst kommer den knappt synas. Vid sämre resultat försvinner den med 50 – 70%.

Vad händer efter behandlingen?

Behandlingen lämnar ett dramatiskt resultat. Vattnet i huden förångas och den blir först vit och sedan framträder en rodnad. Efter ca 30 minuter framträder tatueringen igen. Rodnaden försvinner normalt på två till tre dagar.

Vissa personer får en skorpbildning och eventuellt små blåsor under den kommande veckan efter behandlingen. Det är oerhört viktigt att dessa skorpor får falla av naturligt för att det inte skall bli en ärrbildning istället eller att du riskerar infektion i såren.

För de personer som inte får skorpor eller blåsor fungerar behandlingen lika bra. Kroppen hanterar det bara annorlunda.

Tillfällig pigmentförändring kan förekomma. I sällsynta fall kan denna komma bli permanent.

Slutresultat

Hos de flesta individer försvinner tatueringen helt och huden ser ut som tidigare. För en del kommer tatueringen finnas kvar som en svag skugga med rester av pigment.

Tyvärr går det inte förutspå hur en enskild individs resultat eller hur många behandlingar som krävs eftersom alla personer reagerar olika på laserbehandling.

Efterbehandling

Man kan lättast likna påverkan på huden som en lättare brännskada. Huden blir röd, svullen och för en del individer förekommer också blåsor. Eftervården efter varje behandling liknar i många fall den du fick göra vid det tillfälle du tatuerade dig.

För de individer som får blåsor och skorpor är det viktigt att veta att reaktionen inte är onormal och så länge efterbehandlingen sköts korrekt kommer inga ärr uppstå.

Bildkälla: Skövdeklinikens bilder på kunder i olika faser av sin behandling.

Priser

Första steget till behandling är en kostnadsfri konsultation där vi går igenom önskemål från din sida, går igenom hur din behandlingsplan skulle komma att se ut och avslutar med en provskjutning av lasern mot din hud för att se hur du reagerar på behandlingen. Detta besök är alltså kostnadsfritt.

Vi vet att du minst kommer behöva 6 behandlingar och därav har vi satt samman ett paketpris på detta där du enbart betalar för fem behandlingar vid första tillfället.

Pris per behandling

Upp till 2 x 2 cm (4 cm²)              990 kr
Upp till 5 x 5 cm (25 cm²)            1 495 kr
Upp till 8 x 8 cm (64 cm²)           1 895 kr
Upp till 10 x 10 cm (100 cm²)     2 350 kr

Paketpris 6 behandlingar

Upp till 2 x 2 cm (4 cm²)              4 950 kr
Upp till 5 x 5 cm (25 cm²)            7 250 kr
Upp till 8 x 8 cm (64 cm²)           9 250 kr
Upp till 10 x 10 cm (100 cm²)     11 750 kr

Pris per R20 behandling

Upp till 2 x 2 cm (4 cm²)              2 900 kr
Upp till 5 x 5 cm (25 cm²)            4 100 kr
Upp till 8 x 8 cm (64 cm²)           5 300 kr
Upp till 10 x 10 cm (100 cm²)     6 400 kr

X